Genk staat voor hete vuren in Aktobe

Genk staat voor hete vuren in Aktobe

Foto: BELGA

Racing Genk is gisteren na een vlucht van bijna vijf uur in Kazachstan aangekomen. De Limburgers verdedigen er morgenavond in de derde voorronde een krappe 2-1-voorsprong tegen FC Aktobe en vrezen dat ze voor hete vuren komen te staan.

De dag begon al vroeg voor de Genkse spelers, met een gesloten training om acht uur 's morgens. Met de bus trok de selectie van twintig spelers nadien naar de luchthaven van Keulen-Bonn. Als gevolg van het uurverschil (drie uur) was de avond al ingevallen in het westen van Kazachstan toen de Airbus landde. ‘We houden ons de hele trip aan de Belgische tijd', aldus Mario Been.

De opmerkelijkste naam in de kern is die van de Fransman Kalidou Koulibaly. De ex-speler van Metz is pas weer hersteld van een blessure en zeker nog niet wedstrijdfit, maar Mario Been houdt nauwelijks verdedigers over en Koulibaly kan mogelijk in de slotfase van pas komen om de kwalificatie af te dwingen.

Racing Genk, dat slechts één van de acht bestuursleden en geen enkele supporter meebracht, beseft dat het morgen voor een zware taak staat in Aktobe. De plaatselijke club is sterker dan verwacht en vooral de thermometer wordt een geduchte tegenstander. ‘Ik hoor dat het hier vanmiddag 42 graden was', zei Been. ‘Gelukkig spelen we om negen uur plaatselijke tijd.'