Leekens: 'Tegen Kopenhagen spelen om 2 goals te maken'

Club Brugge moet morgenavond na de 0-0 in de heenwedstrijd winnen van FC Kopenhagen om zich te kwalificeren voor de laatste voorronde van de Champions League. “Het zal sowieso een tricky match zijn', beseft coach Leekens.

'We speelden in Denemarken om te scoren, tegen een ploeg die toch Europees al het een en het ander bewezen heeft de laatste jaren. Bovendien had Kopenhagen al heel wat meer ritme in de benen. In Brugge rekenen we op de 12e man om samen met ons de kwalificatie af te dwingen. Onze supporters kunnen hier het verschil maken', doet de trainer een oproep aan de fans. 

'Kopenhagen liet in Denemarken een fysiek en mentaal sterke indruk. We gaan dus de deur niet volledig openzetten, maar zoals steeds zullen we spelen om 2 doelpunten te maken. Kopenhagen is geen eenvoudige ploeg maar we zullen er als ploeg alvast alles aan doen om door te stoten naar de volgende ronde. Natuurlijk lukt niet alles wat je probeert, kijk maar naar de Olympische spelen, maar pas als je je 100% geeft kan je voldoening halen', vertelde Leekens.

Met Vadis, Tchité en Zimling?

Leekens staat morgenavond opnieuw tegenover Ariël Jacobs, de ex-trainer van Anderlecht die nu de Denen coacht. 'Ik heb gemerkt dat Ariël Jacobs dit weekend enkele basisspelers rust heeft kunnen geven. Wij hebben die luxe niet. Elke speler zal klaar moeten staan. We zullen morgen pas de knoop kunnen doorhakken over Vadis, Tchité en Zimling (geblesseerd afwezig tegen Charleroi), maar sowieso zullen ze wat ritme missen, wat nooit ideaal is. Uiteindelijk gaan de spelers zelf moeten aangeven of ze 100% zijn.'