Tubes in postgebouw geplaatst

Print

De wandelpasserelles verbinden de verschillende delen en niveaus van het gebouw met elkaar. Foto: efo

Oostende -

In het postgebouw, dat momenteel omgevormd wordt tot cultureel centrum, werden gisteren de ‘tubes’ geplaatst. Deze wandelpasserelles verbinden de verschillende delen en niveau's van het gebouw met elkaar boven de centrale open binnenplaats.

Die binnenplaats zal dienst doen als amfitheater. Onderliggend komt er een theaterzaal van 400 personen. Er komen ook kleinere zalen en kantoren voor Vrijstaat O en Theater aan Zee. Er komt een werkingsbudget van 1,6 miljoen euro. In de restauratie van het gebouw uit 1953 wordt 25 miljoen euro geïnvesteerd. Oostende betaalde 3 miljoen euro voor de aankoop. ‘Er komen eind september open werfdagen in het gebouw. Daar zullen de culturele sector en de Oostendenaars kennis kunnen maken met de 4 polyvalente en twee theaterzalen. Eind december opent het gebouw. Vanaf januari is er een programmatie’, zo duidde cultuurschepen Nancy Bourgoignie (SP.A). Verenigingen kunnen een zaal huren aan 350 euro per dag

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio