tennis -

TC De Jonge Wingerd Hoeilaart laat recreatievelingen competitie spelen

TC De Jonge Wingerd Hoeilaart laat recreatievelingen competitie spelen

Paul Beetens Foto: Vel

HOEILAART -

De meeste clubs zijn al blij als ze in deze kwakkelzomer voor hun tornooien evenveel deelnemers halen als vorig seizoen. Onder anderen De Jonge Wingerd zag z'n deelnemersveld voor Het Nieuwsblad enkelcriteriumtornooi groeien tot 367.

‘Dat is onder meer te danken een het feit dat onze recreatie-tennissers voor ons tornooi de competitie-microbe te pakken krijgen’, weet voorzitter Paul Beetens. ‘In Mannen 35/3 bijvoorbeeld, waren er 36 deelnemers en in Mannen 6 waren er dat 34. De meesten ven hen doen gewoon mee voor de fun, maar eenmaal ze op het terrein staan dan spelen ze om te winnen en een ronde verder trachten te gaan.’

Fun is geen loos woord op TC De Jonge Wingerd. Zondag na de prijsuitreiking, de toespraak van de voorzitter en de receptie, waren er 175 inschrijvingen voor de afsluitende maaltijd. Ook los van het algemene en het tennisplezier dat de leden er beleven, geeft de club aan zowat 600 Hoeilaartenaren waarvan 240 jongeren een gezonde ontspanning en een goede opleiding in haar tennisschool. ‘Sinds we een paar jaar geleden twee van onze velden overkapten, zijn we een middelgrote tennisclub die het recreatieve en het sportieve heel het jaar lang mooi tracht te combineren’, besluit Beetens.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES