Beachvolleybal VLAAMS KAMPIOENSCHAP -

Oost-Vlaamse mannen en vrouwen baas

Thomas Roobroeck en Stef Engels van zaalvolleybalclub Zulte wonnen het Vlaams beachkampioenschap. Bij de vrouwen vormden de zussen Lisa en Paulien Neyt uit Aalter het sterkste duo.

Bij de mannen was de strijd voor de Vlaamse beachtitel een onderonsje tussen Oost- en West-Vlaamse en Vlaams-Brabantse tweetallen. In de reeksen ondervonden de winnaars Roobroeck-Engels veel tegenstand (25-22) van het eveneens Oost-Vlaams duo Bart De Bock-Hannes Riské. Thomas en Stef wipten diezelfde tegenstanders met 21-15 in de kwartfinales en stootten vlot door naar de finale. Daarin klopten ze het West-Vlaamse broederpaar Verplancke.

Bij de vrouwen maakten de zussen Neyt in hun kwalificatiematchen brandhout (21-10, 21-7 en 21-17) van hun West-Vlaamse en Vlaams-Brabantse tegenstanders. Aan de Oost-Vlamingen Charlotte Van Hoorde en Rieke Ruysschaert hadden Lisa en Paulien een taaiere brok (21-18). Nadat ze overtuigend hun achtste (21-8) en kwartfinale (21-13) wonnen van West-Vlaamse en Antwerpse beachtweetallen, stootten de zussen Neyt in de halve finales opnieuw op Van Hoorde-Ruysschaert. Dat duo werd met 21-15 naar de kleine finale verwezen. Lisa en Paulien versloegen in de finale ook nog de Limburgse meisjes Laura Declercq en Sarah Dovogja.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio