Politiemobiel waakt op Parkies na zware vechtpartij

Politiemobiel waakt op Parkies na zware vechtpartij

Parkies Foto: Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS -

De politiemobiel waakt sinds dinsdagavond over de Parkies-parkconcerten in het Romain De Vidtspark. De mobiele politiepost zal ook de komende weken nog zichtbaar opgesteld staan in de buurt van het concertpodium.

‘De politiemobiel vormt een zichtbaar aansprekingspunt voor alle bezoekers’, verduidelijkt politiecommissaris Lode Wauters.

‘De wagen werd deze zomer nog al een keer ingezet in het park, maar toen op een niet-zichtbare plaats. Met deze politiepost tijdens de parkconcerten is een betere communicatie mogelijk tussen de gemeenschapswachten, de parkwachter en het Vlaams Kruis. De politiemobiel werkt bovendien preventief.’

Het extra politietoezicht komt er nadat vorige week na de Parkies een zware vechtpartij plaatsvond in het park. Drie medewerkers van Parkies werden toen tijdens de afbraak van het evenement aangevallen door een vijftiental jongeren. Eén slachtoffer hield aan het geweld een neusbreuk over.

Onderzoek naar vechtpartij

‘We hebben het politietoezicht in het park verlengd’, geeft Wauters aan. ‘We blijven nu tot 00.30 uur aanwezig in het park in plaats van tot 23.30 uur. We begeleiden bovendien iedereen naar de uitgang. Het gebeurt vaak dat na de concerten nog heel wat jongeren in de bosjes blijven zitten.’

Het onderzoek naar de daders van de vechtpartij loopt nog. Er is nog niemand aangehouden.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio