Gijs Van Hoecke: 'Iedereen heeft het recht de teugels te vieren'

Foto: Gijs Van Hoecke

Het BOIC stuurt Gijs Van Hoecke naar huis nadat enkele Britse tabloids hem in beeld hadden gebracht na een dronken nacht in Londen. 'Dit had nooit mogen gebeuren', reageerde Van Hoecke vandaag op het incident.

 'Ja, ik heb de foto's gezien. Ik heb erg veel spijt van wat er gebeurd is', reageert Gijs Van Hoecke op de RTBF. 'Maar ik vind ook dat iedereen na twee jaar ontzettend hard trainen het recht moet hebben om de teugels even te vieren. Ik geef wel toe dat ik me beter niet hier in Londen had moeten laten gaan. Het moment was slecht gekozen. Dit gezegd zijnde, alles is gebeurd buiten het olympisch dorp zonder de andere atleten te storen. Niemand heeft hier iets van gemerkt. De ploegverantwoordelijken waren uiteraad niet erg blij toen ze de foto's in de pers te zien kregen. Ik heb het imago van het baanwielrennen geen dienst bewezen. Noch met mijn sportieve prestaties, noch met mijn gedrag. Als ik een straf zou krijgen, zal ik deze aanvaarden.'

Nachtclub Mahiki

De Olympische Spelen van Gijs Van Hoecke werden geen doorslaand succes, de baanwielrenner werd roemloos uitgeschakeld met de achtervolgingsploeg, en kwam niet verder dan een 15de plaats in het omnium. Op het Londense feestje dat 'Olympische Spelen' heet, is Van Hoecke dan weer wel een topper. Na zijn nachtje uit in de Londense nachtclub 'Mahiki' moest Van Hoecke naar buiten worden gedragen. De Britse tabloids kregen Gijs in de gaten, met enkele weinig flatterende foto's tot gevolg.