Dag dertien belooft hoogspanning in Olympic Stadium

Dag dertien belooft hoogspanning in Olympic Stadium

Foto: BELGA

Op de dertiende competitiedag van de Olympische Spelen in Londen zijn alle (Belgische) ogen gericht op het atletiekstadion.

Tienkamper Hans van Alphen noemde zichzelf voor de Spelen 'hooguit een outsider voor een medaille'maar bewees woensdag dat hij wel degelijk rijp is voor eremetaal. De 30-jarige Antwerpenaar staat na vijf onderdelen vijfde, op een handvol punten van de derde plaats. Omstreeks half elf donderdagavond weten we of van Alphen effectief in de prijzen valt.

Tia Hellebaut komt voor het eerst in actie in het hoogspringen. De titelverdedigster start vanaf 10u30 in de kwalificaties, waarin ze over 1,96m moet. De finale wordt zaterdagavond afgewerkt.

Nog donderdag komt ook de 4x400 meter-ploeg voor het eerst in actie. Hebben Kevin en Jonathan Borlée hun ontgoocheling om de gemiste medaille op de individuele 400m verwerkt? De tweelingbroers vormen een kwartet met Nils Duerinck en Antoine Gillet. Afspraak omstreeks 12u30 voor de reeksen.

Arnaud Dubois tot slot tracht zich in de BMX Arena te kwalificeren voor de halve finales. In de plaatsingswedstrijd woensdag werd alvast duidelijk dat het voor de 26-jarige Luikenaar een lastige opdracht wordt.


Programma van donderdag:


ATLETIEK: - Olympic Stadium The Mall -
10u00: Tienkamp - 110m horden: HANS VAN ALPHEN

10u30: Hoogspringen (v) - Kwalificaties:
Groep B: TIA HELLEBAUT (8e in de reeks)
Kwalificatie: 1m96 of minstens eerste twaalf naar finale

10u55: Tienkamp - Discus: HANS VAN ALPHEN

12u35: Aflossing 4x400m (m) - 1e ronde
Reeks 1: BELGIE (KEVIN BORLEE, JONATHAN BORLEE, NILS DUERINCK, ANTOINE GILLET) - Baan 4

13u55: Tienkamp - Polsstok: HANS VAN ALPHEN
19u30: Tienkamp - Speer: HANS VAN ALPHEN
22u20: Tienkamp - 1.500m: HANS VAN ALPHEN

WIELRENNEN - BMX: - BMX Track -
16u00: Kwartfinales:
4e reeks van 4: ARNAUD DUBOIS
Vijf runs. Eerste twee na drie runs naar halve finales. De resterende kwartfinalisten rijden de laatste runs, waarvan telkens de eerste twee zich ook plaatsen.