Allyson Felix kroont zich tot olympisch kampioene op 200 meter

Allyson Felix kroont zich tot olympisch kampioene op 200 meter

Foto: Photo News

De Amerikaanse Allyson Felix heeft het goud veroverd op de 200 meter. Ze haalde het in een erg sterk bezette finale voor de Jamaicaanse Fraser-Pryce en haar Amerikaanse landgenote Carmelita Jeter. Met een tijd van 21.88 haalt ze haar eerste individuele gouden medaille op de Spelen binnen.

De 26-jarige 'Chicken Legs' finishte in 21.88 en bleef daarmee de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce (22.09), eerder deze Spelen goed voor goud op de 100m, en de Amerikaanse Carmelita Jeter (22.14) voor. Felix volgt op de erelijst de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown op, die woensdag als vierde (22.38) net naast het podium viel. De Amerikaanse Sanya Richard-Ross, olympisch kampioene op de 400m, werd vijfde in 22.39.

Voor Felix, drievoudig wereldkampioene op de halve baanronde, is het de allereerste individuele gouden medaille. Vier jaar geleden in Peking moest ze zich nog met zilver tevreden stellen. Felix is ook de eerste Amerikaanse sinds Gwen Torrence in 1992 die de dubbele hectometer kan winnen op de Spelen.

Bekijk alle resultaten op sportwereld.be