Buffalo's moeten vanavond Hongaars staal plooien

Buffalo's moeten vanavond Hongaars staal plooien

Foto: Photo News

Laten we Videoton alstublieft geen grootmacht noemen, maar toch hangt er een vleugje Chelsea rond deze Hongaarse kuitenbijter. De 1-0 in Szekesfehervar indachtig zal AA Gent vanavond een stel stevige breekijzers nodig hebben om de rood-blauwe muur op weg naar de play-offs van de Europa League te slopen.

Volg de match hier vanavond LIVE vanaf 19u30. 

Voorzitter De Witte voerde na de uppercut aan de Gaverbeek de druk op: de kwalificatie is een must. De achterliggende gedachte laat zich makkelijk raden. Als AA Gent in de volgende ronde tegen een topper als Inter, Liverpool en Newcastle in het zand bijt, verlaat het Europa op het veld van eer. Een uitschakeling tegen een internationaal niet zo hoog aangeschreven opponent zou het imago veel minder goed doen.

Jerommekes

Hamvraag voor Sollied: hoe plooi je het staal van Videoton, in de wetenschap dat er op het middenveld op de koop toe een verzameling Jerommekes rondloopt?

'Onze infiltraties moeten beter', weet de Noor. 'We speelden goed vorige week in Hongarije, maar op het laatste derde van het veld liep het te vaak mis.' De laatste voorzetten misten inderdaad precisie.

'Het wordt een gelijkaardige match', voorspelt Sollied. 'Zij zullen wel niet offensief voor de dag komen. Al kan dat snel veranderen als wij scoren.'

De Gentse coach houdt naar eigen zeggen rekening met verschillende scenario's. Bedoeling lijkt alvast om de Hongaren onmiddellijk naar de keel te grijpen. 'Ideaal zou zijn als we een goal maken in de eerste minuut.' Al mag er gerust in de achteruitkijkspiegel gekeken worden. '1-0 kan ook volstaan voor verlengingen. Het is vooral belangrijk dat we geen tegendoelpunt pakken.'

'Het zal heel moeilijk worden', beseft Sollied. 'We zullen hen meer problemen moeten bezorgen dan vorige week. Hopelijk kiest het geluk ook een keer onze kant. Vraag me trouwens niet hoe blij of ontgoocheld ik zal zijn na de kwalificatie of eventueel de uitschakeling. De manier waarop is belangrijk, zelfs nu. Weet immers dat een resultaat onze situatie niet verandert, ook niet als we winnen.