Belgisch aflossingskwartet 4x400 met Kevin Borlée als slotloper

Belgisch aflossingskwartet 4x400 met Kevin Borlée als slotloper

Foto: B

De Belgische estafetteploeg bij de mannen begint donderdag aan de reeksen van de 4x400 meter met Nils Duerinck als startloper. Duerinck start in baan 4 en zal de stok doorgeven aan Jonathan Borlée. Antoine Gillet en slotloper Kevin Borlée moeten vervolgens de kwalificatie voor de finale verzekeren. Daarvoor moet België bij de eerste drie finishen, of één van de twee snelste verliezende tijden lopen.

België krijgt in zijn kwalificatiereeks Groot-Brittannië en Zuid-Afrika naast zich. Cuba (baan 6), die dit seizoen de op een na snelste tijd lieten noteren, en Trinidad en Tobago (baan 2), goed voor de derde tijd van het seizoen, starten ook in de reeks van de Belgen. Ook Kenia (baan 7), Duitsland (baan 8) en Polen (baan 9) verschijnen donderdag aan de start.

In de tweede reeks wordt het uitkijken naar de Verenigde Staten, weliswaar zonder LaShawn Merritt, maar goed voor de beste wereldjaarprestatie tot nu toe. Zij nemen het op tegen Australië, Venezuela, Japan, Rusland, de Bahama's en Jamaica.

De finale van de 4x400m staat vrijdagavond (22u20) op het programma.