Ierse sportcommentator snapt werkelijk niks van zeilen

Dat je niet altijd veel van een olympische sport hoeft te weten om het te mogen becommentariëren, bewijst de Ierse journalist uit dit filmpje. De man snapt niks van zeilen en denkt dat de deelnemers vier minuten de tijd krijgen om over de finish te raken. In werkelijkheid hebben ze uiteraard vier minuten de tijd om zich te positioneren voor de start. Opgezet spel of een domme journalist?

 De commentator kraamt in de vier minuten voor de start hilarische onzin uit. Zo valt onze mond open van verbazing bij 'O pas toch op voor je hoofd, onnozelaar' of 'Cock (Engels voor penis, red.) is in the lead', terwijl het duidelijk is dat COK de afkorting is van de Cook-eilanden.

Maar voor de beste scène van het commentaar moet u dus wachten tot het einde. Probeer uw lach maar eens in te houden bij de uitlating 'Iemand moet toch over de ljin voor de tijd op is. Komaan, de tijd raakt op! Niemand!! Maar? Het is het begin van de race. Jammer genoeg is onze uitzending afgelopen'. 

Het zou ons overigens verwonderen als deze commentaar echt live op de Ierse tv te zien was. We vermoeden dat een Ierse grapjas gewoon zijn '15 minutes of fame' wou. Gelukt!