Marcel Kittel pakt tweede zege in Eneco Tour, Tom Boonen nieuwe leider

Marcel Kittel pakt tweede zege in Eneco Tour, Tom Boonen nieuwe leider

Foto: Photo News

De Duitser Marcel Kittel heeft na de eerste nu ook de vierde rit van de Eneco Tour gewonnen. Hij klopte in Bergen op Zoom Jürgen Roelandts in een groepssprint in regel. Tom Boonen wordt de nieuwe leider.

Het vlakke parcours tussen Heers en Bergen op Zoom voorspelde slechts één uitkomst: een massasprint. Een vroege vlucht nam al na enkele kilometers de benen: Felix Veuchelen (Vacansoleil-DCM), Adrian Saez (Euskaltel-Euskadi), Arnoud Van Groen (Accent Jobs-Willems Veranda's), Martin Kohler (BMC Racing Team), Gert Dockx (Lotto Belisol Team) en Boris Shpilevsky (AG2R-La Mondiale). De zes hadden een maximale voorsprong van iets meer dan acht minuten, maar het peloton liet niet begaan.

De sprintersploegen namen al snel het heft in handen en lieten de zes leiders in de laatste 50 kilometer constant onder controle. De kopgroep had al snel in de finale door dat voorop blijven een onmogelijke opgave zou zijn, enkel Frederik Veuchelen wilde nog wat langer voorop blijven. Hij pakte nog wat bonificatieseconden bij de laatste tussenspurt, waar even later Tom Boonen als eerste van de groep over de meet kwam. Daarmee neemt de renner van Omega Pharma-Quick.Step de leiding over van de jonge Jens Keukeleire.

Daarna was het aan de sprintersploegen: zij legden een hoog tempo op en denderden naar de meet. Alle sprinters wilden meedoen, maar enkel Jürgen Roelandts en Marcel Kittel maakten kans op de zege. De Duitser van Argos-Shimano ging als eerste aan en hield vol tot op de meet.

Het is de negende zege van het seizoen voor Kittel. Eerder won hij de Scheldeprijs en etappes in de Driedaagse van De Panne-Koksijde, de Ster van Bessèges, de Ronde van Oman (2) en de Ster ZLM Tour (2).