Britse baanwielrenners speelden vals volgens de Fransen

Britse baanwielrenners speelden vals volgens de Fransen

Foto: AP

De Fransen hebben hun verloren finale in de teamsprint van de Olympische Spelen tegen winnaar Groot-Brittanië nog niet verteerd. Ze ruiken onraad bij de dominantie van het thuisland en, vermoeden dat er illegale technische middelen gebruikt zijn door de Britten.

In maar liefst zeven van de tien onderdelen in het baanwielrennen gingen de Britten met het goud lopen. De Fransen geloven er niets van dat dat zomaar kan. Getuigt ook de grootste sportkrant van onze zuiderburen: 'Zijn de Britse wielerprestaties gekleurd door valsspelerij?' kopte l'Équipe onlangs.

De Franse teamdirecteur Isabelle Gautheron verduidelijkte dat de heerschappij van de Britten eerder te wijten is aan illegale technologie dan aan de dominantie van de rijders zelf. Gautheron ging zelfs nog verder dan dat: 'De Britten verstoppen steeds hun wielen. Diegene die ze gebruiken voor wedstrijden steken ze in hoezen aan de finish.'

De Britten laten dit niet over zich heen gaan en technische manager Chris Boardman kruipt in de verdediging: 'We verstoppen juist niets. We steken de wielen in hoezen om ze proper te houden. Alles wat we gebruiken staat trouwens al twee jaar te koop. Iedereen kan het dus kopen', gaat Boardman verder. Alles werd volgens de technische manager ook goedgekeurd door de Internationale Wielerunie (UCI).

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES