Hobbykoks geven tips uit eigen keuken

Als de zon het laat afweten is niets zo gezellig als thuis de keuken in te duiken. Heb je zin in een quiche met geitenkaas? Of ben je eerder een zoetekauw? Dan is een zelfgemaakte rabarbertaart met gember, walnoten of yoghurt een echte aanrader. Hou je van Spaanse smaken? Trakteer je gasten dan eens op gamba's op Andalusische wijze of serveer een pan met paella. Wie het graag wat eenvoudig houdt, kan in een handomdraai zelfgebakken brood uit de oven op tafel toveren. Laat de hobbykok in jezelf maar naar boven komen.
Print

Quiche met geitenkaas en Provençaalse kruiden
Dirk Baeken (31), fijnproever, uit Antwerpen:
'Ik heb een heerlijke quiche gemaakt met zalm, broccoli en geitenkaas met kruiden. Overigens is deze quiche een van mijn lievelingsgerechten omdat deze zo heerlijk eenvoudig en natuurlijk smaakt. Bovendien vergt het gerecht ook niet zeer veel voorbereiding en de meeste ingrediënten heb je vaak al in huis. Ik probeer er wel mijn eigen toets aan te geven door het toevoegen van een stukje bijzondere geitenkaas. Hier zitten Provençaalse kruiden rond waaronder dragon samen met een beetje kaneel. Daardoor wordt het een hele frisse kaas die de smaak van de prei, de broccoli en de zalm in de quiche helemaal omhoog trekt. Ik heb deze kaas leren kennen in Frankrijk bij Wout Bru. Ik was meteen verkocht en overtuigd dat ik zelf ook iets met deze kaas wilde doen bij mijn terugkomst in België.' Foto: Carolijn Domensino