Basketbal -

Troepenschouw in Stevoort

Hasselt -

Dit weekend mag Stevoort het Tornooi van de Limburgse Verstandhouding organiseren : een eerste kans voor alle basketballiefhebbers om de beste Limburgse ploegen aan het werk te zien.

De wedstrijden zijn over drie dagen gespreid. Vrijdagavond al openden vrouwenploegen Zonhoven en Lummen tegen elkaar, gevolgd door de match tussen derdeklasser Lommel en thuisploeg Stevoort.

De meeste teams spelen twee wedstrijden, behalve Tongeren en Beringen omdat een tweede partij niet in hun planning paste. Houthalen B moet zondag voor de beker van Vlaanderen naar Blankenberge en werd in extremis vervangen door de B-ploeg van Stevoort, maar ook eersteprovincialer Hasselt doet mee.

Zaterdagavond staan er twee topaffiches op het programma met om 18 uur het duel tussen Lummen en Houthalen, twee toppers in eerste landelijke bij de vrouwen.

Neotweedeklassers Tongeren en Houthalen nemen het daarna (20.15 uur) tegen elkaar op, toevallig is dit duel op 16 september ook de eerste competitiematch voor Tongeren.

Verder is het uitkijken naar de fusieploeg van de Hasseltse meisjes, naar het nieuwe Beringen en naar Lummen, nieuwkomer in tweede landelijke.

Zaterdag: 9.00 Hasselt-Lummen; 11.15 Nieuwerkerken-Houthalen B; 13.31 Dames Lummen B-Hasselt; 15.45 Dames Lommel-Gems; 18.00 Dames Lummen-Houthalen; 20.15 Tongeren-Houthalen.

Zondag:9.00 Dames Lummen B-Gems; 11.00 Beringen-Nieuwerkerken; 13.00 Lummen-Stevoort B; 15.00 Dames Houthalen-Lommel; 17.00 Lommel-Houthalen; 19.00 Stevoort-Hasselt; 21.00 Dames Zonhoven-Hasselt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio