Kenny Dehaes kan Jurgen Roelandts niet aan de zege helpen in Aalter

‘Zondag gaan we weer vol voor Jurgen’

‘Zondag gaan we  weer vol voor Jurgen’

Kenny Dehaes rijdt in dienst van Jurgen Roelandts. Foto: Photo News

LOCHRISTI/AALTER -

Zoals voorspeld draaide ook de vijfde rit in de Eneco Tour uit op een massaspurt. Jurgen Roelandts juichte, maar de finishfoto wees de Italiaan Giacomo Nizzolo als winnaar aan in het zonovergoten Aalter.

Het was aan de streep in de Europalaan dus een beetje balen in het kamp van Lotto-Belisol. Net als donderdag legde Jurgen Roelandts beslag op de tweede plaats. Toen was Marcel Kittel hem te snel af. Het verschil met Nizzolo bedroeg amper tien centimeter, maar het feit dat Roelandts spurtte met een gebroken spaak, lag wellicht aan de oorzaak van de spurtnederlaag.

‘Het geluk staat niet aan onze kant. Ook mezelf zit het tot hiertoe allesbehalve mee. Op de eerste dag geraakte ik op anderhalve kilometer van de meet betrokken in een valpartij. Donderdag reed ik op twintig kilometer van de streep lek, net toen de posities voor de finale werden ingenomen. En vandaag kwam, net voor de passage aan de streep op dik twintig kilometer van de streep, mijn schoenplaatje los. Ik moest van schoen wisselen en kon zo de ploeg geen dienst meer bewijzen. Dit is niet leuk meer. Er is iedere dag wel iets aan de hand. Het mag nu snel eens meezitten’, aldus de Lochristinaar, die vooral uitkijkt naar zondag.

‘De tijdrit in Ardooie geldt voor mij als een verplicht nummer, maar in de finalerit zondag gaan we met de ploeg nog eens vol gaan voor Jurgen. Het is een rit die hem moet liggen. Hem uitspelen op de Muur is de enige juiste tactiek’, weet Dehaes, die zelf tevreden is over zijn conditie. ‘Die is inderdaad goed, maar met wat meer geluk zou ik die ook kunnen etaleren met resultaten. Dat ontbreekt. Maar het seizoen is nog niet gedaan. Er komen nog wel wedstrijden aan die me moeten liggen’, stelt de 27-jarige Dehaes, die ook voor volgend seizoen nog een contract heeft lopen bij de ploeg van manager Marc Sergeant.

Strijdlust

Laurens De Vreese mocht ook in Aalter het podium op. En dat zal hij ook in Ardooie en Geraardsbergen mogen doen, want hij is intussen zeker van de eindzege in de prijs van de strijdlust. De renner van Topsport Vlaanderen-Mercator maakte ook gisteren weer deel uit van een lange vlucht en sprokkelde de broodnodige punten waardoor hij voor de eindzege niet meer kan worden bijgehaald.

Corrigeer