VOETBALBeker van België WITGOOR-BORNEM - 27-jarige Niels Bijloos voelt zich al goed thuis bij Witgoor en hoopt op stunt tegen Bornem

‘Normaal te hoog gegrepen’

‘Normaal te hoog gegrepen’

Niels Bijloos: ‘Ik ben blij dat ik meteen het vertrouwen van de trainer kreeg.’ Foto: smb

DESSEL -

Witgoor krijgt morgen derdeklasser Bornem over de vloer in de derde ronde van de Beker van België. Voor geel-groen wordt de match een eerste échte waardemeter in de aanloop naar een nieuw seizoen in bevordering.

‘Bornem staat verder in de voorbereiding als wij, want zij beginnen volgende woensdag al aan hun competitie, terwijl wij pas over drie weken met het échte werk beginnen’, stelt Niels Bijloos vast.

‘Het bestuur stelde voor de beker de derde ronde als doel en zo ver zijn we intussen geraakt. In princiep is de derdeklasser voor ons te hoog gegrepen, maar in voetbal weet je uiteraard nooit. De druk ligt in ieder geval bij Bornem’, houdt Niels Bijloos de hoop op een stunt levendig.

Bijloos wisselde in het tussenseizoen Herk-De-Stad voor Witgoor en voelt zich al goed thuis bij zijn nieuwe club.

De middenvelder lijkt trouwens de beste aankoop te worden van Witgoor. De overige nieuwkomers hebben het duidelijk lastig om een plaats in de ploeg af te dwingen, terwijl de 27-jarige Bijloos vanaf de eerste oefenwedstrijden in de basis stond.

‘Ik ben blij dat ik meteen het vertrouwen kreeg van de trainer en ik heb er dan ook vertrouwen in dat mijn seizoen gaat lukken’, aldus de technisch bedreven Bijloos, die ook wel een pootje kan bikkelen.

Linkerkolom

‘Dat moet ook in vierde klasse’, zegt Bijloos, die vorig seizoen met Herk-De-Stad nog een prima partij speelde op het veld van Witgoor. ‘Mijn transfer was toen al beklonken, zodat ik mij niet meer hoefde te bewijzen, maar ik wou de supporters laten zien wat ik waard was.’

‘Die wedstrijd was ik dubbel gemotiveerd’, aldus nog Bijloos. ‘Ik bleef vier seizoenen bij Herk-De-Stad, waarvan twee in eerste provinciale en twee in vierde klasse. Ik vond de tijd echter rijp om een nieuwe club te zoeken. En die vond ik dus met Witgoor.’

‘Dit jaar mikken we op de linkerkolom. Op het eerste zicht lijkt de reeks sterker te zijn dan die van vorig jaar, maar in voetbal is het moeilijk om voorspellingen te maken’, besluit BIjloos.