voetbalJUPILER PRO LEAGUEBERGEN-LIERSE - Rachid Bourabia beseft dat het gevaar bij zijn ex-club Bergen van overal komt

Rachid Bourabia: ‘Niet uit op revanche’

Rachid Bourabia: ‘Niet uit op revanche’

Rachid Bourabia is vooral begaan met de drie punten. Foto: WAS

MALLE -

Enkele weken geleden stond Rachid Bourabia nog op de loonlijst van Bergen. Lierse aarzelde niet toen het hoorde dat de Franse middenvelder er een speler op overschot was. 'Eén ding telt: er zijn drie te punten te verdienen', merkt Bourabia op.

Plaats voor sentiment is er niemand meer in het voetbal anno 2012.

‘Spelers gaan en komen. Ik ben ook niet uit op revanche’, aldus Bourabia. ‘Het wordt een match als een andere. Al geef ik toe dat het vreemd aanvoelt. Enkele weken geleden liep ik nog in Bergen rond.’

‘Lierse heeft de punten nodig. Dat is het enige wat telt’, stoomt Rachid Bourabia (27) zich klaar voor het competitieduel tegen de club waarvoor hij vorig seizoen zes keer scoorde.

Het stadion van Bergen is een stuk kleiner dan dat van Lierse. Toch is het dikwijls een heksenketel.

‘Je voelt de hete adem van de supporters in de nek’, weet Bourabia. ‘Ook al is het een relatief klein stadion. Bergen heeft overigens alweer een goede ploeg. Het gevaar komt van overal.’

‘Vorig seizoen was het systeem in grote mate afgestemd op Jérémy Perbet. Nu zijn er heel wat spelers die kunnen scoren. We moeten net als tegen Standard in blok verdedigen. Met aandacht voor de organisatie’, waarschuwt de ex-speler van Dijon, Beauvais, Waasland-Beveren en Bergen.

Opsteker

Het hardbevochten gelijkspel tegen Standard van vorige week kwam op het ideale moment.

‘We kenden een lastige avond, vooral omdat we meer dan een uur met tien verder moesten. Die 0-0 was daarom een opsteker’, aldus Bourabia, die met plezier vaststelt dat hij twee keer een basisplaats kreeg.

‘De coach rekent op me en ik wil zijn vertrouwen niet beschamen. Ik voel dat het steeds beter gaat. Hopelijk haal ik zo snel mogelijk mijn beste niveau. Als nieuwkomer is het niet gemakkelijk. De beste Bourabia heb je nog niet gezien’, is Bourabia kritisch.

Bij Bergen lopen met Jarju, Nicaise, Matthys en Timmermans vier spelers rond met een verleden bij Lierse.

‘Eens op het veld denk je daar niet meer aan’, besluit Bourabia. ‘Transfers zijn eigen aan het voetbal. Ik weet één ding: vanavond zijn er drie punten te verdienen. Dat wil ik onthouden.’

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES