Bondscoach geeft selectie Belgian Lions voor EK-kwalificaties vrij

Foto: Patrick Ceulemans

In het Stadhuis van Antwerpen gaf bondscoach Eddy Casteels zijn definitieve selectie van twaalf Belgian Lions richting de kwalificatiewedstrijden voor het EK basketbal vrij.

Na een voorbereiding met tien wedstrijden, waarvan er negen gewonnen werden, gaf bondscoach Eddy Casteels op een persconferentie in het Stadhuis van Antwerpen en in aanwezigheid van burgemeester Patrick Janssens zijn definitieve selectie van twaalf internationals vrij.

Volgende week beginnen de Belgian Lions in Polen aan de EK-kwalificatieronde in Polen. België zit in poule E met naast favoriet Polen, outsider Finland ook nog Zwitserland en Albanië. De eerste twee en de vier beste derdes zijn geplaatst voor het EK 2013 in Slovenië.

'Met een jonge en hongerige groep viseren we de tweede of derde stek en is een plaats op het EK de ambitie,' zegt bondscoach Eddy Casteels. Anciens als Tomas Van Den Spiegel en Doum Lauwers en youngsters als Quentin Serron en Jorn Steinbach zijn niet beschikbaar. Axel Hervelle werkt individueel en blijft stand-by als invaller en zou bij tegenvallende resultaten de Belgian Lions komen depanneren.

Selectie: Sam Van Rossom (Zaragoza), Jonathan Tabu (Cantu), Roel Moors (Antwerp Giants), Niels Marnegrave (Leuven Bears), Guy Muya (Bergen), Wen Mukubu (Luik), Jean-Marc Mwema (Antwerp Giants), Maxime De Zeeuw (Antwerp Giants), Pierre-Antoine Gillet (Luik), Ioann Iarochevitch (Luik), Christophe Beghin (Charleroi), Yannick Driesen (?); invallers Axel Hervelle (Bilbao), Geoffrey Hockins (Luik) ; coach: Eddy Casteels; assistent-coach Jacques Stas

Het is van 1977 en 1979 geleden dat België zich nog eens twee keer op een rij voor een EK kwalificieerde. De thuiswedstrijden worden tussen 21 augustus en 8 september in de Lotto Arena afgewerkt.

Tickets: www.lotto-arena.be

Corrigeer

Uitslagen & standen