Marc Coudron: 'Het beste moet nog komen voor onze hockeyers'

Marc Coudron: 'Het beste moet nog komen voor onze hockeyers'

Foto: BELGA

Marc Coudron, voorzitter van de Belgische hockeybond, is zeer tevreden over het verloop van de Olympische Spelen. De mannenploeg eindigde vijfde, terwijl de vrouwenploeg de wedstrijd om de elfde plaats wist te winnen van de Verenigde Staten.

'We hebben onze doelstellingen gehaald', benadrukte Coudron, die een elfde plaats als doel stelde voor en voor de mannen een hogere positie dan in Peking (9e). 'Twee à drie jaar geleden stonden de meisjes nog 25e op de wereldranglijst; ze werden geklopt door de Verenigde Staten. Nu winnen ze verdiend van diezelfde Amerikanen, dat is positief. Meer zelfs, we hebben een ambitieuze ploeg, die triest was dat ze niet voor de negende plaats konden spelen. Ze speelden twee slechte helften op dit toernooi: tegen Japan en tegen Zuid-Korea.'

De mannenploeg verpletterde zaterdag Spanje, zilverenmedaillewinnaar in Peking. De Red Lions haalden het met 5-2. 'We zijn minstens even sterk als alle andere landen, met uitzondering van Duitsland, Nederland en Australië', zei de voorzitter. 'We missen nog nauwkeurigheid in de aanval en de verdediging, de kracht om alle kansen af te maken. Die drie landen staan in dat opzicht boven ons, maar we staan er niet ver af. Deze spelers maken kans op een medaille als ze op die details gaan werken. Dit is geen toevalstreffer, het beste moet nog komen. Ik zeg niet dat het kan komen, ik zeg dat het gaat komen. De toekomst lacht ons toe, met enkele uitstekende jongeren in de wachtkamer', besloot Coudron.