Club Brugge geeft drie keer voorsprong weg bij KV Mechelen

Club Brugge heeft de Europese kater niet helemaal kunnen doorspoelen op bezoek bij KV Mechelen. Het kwam maar liefst drie keer op voorsprong, maar gaf die bonus evenveel keer uit handen: 3-3. Club komt voorlopig alleen aan de leiding, maar kan straks nog voorbijgestoken worden door Zulte Waregem. KV Mechelen staat nu derde.

Georges Leekens bracht hetzelfde elftal tussen de lijnen dat woensdag verloor van FC Kopenhagen. Opnieuw schoot Club Brugge moeizaam uit de startblokken. De thuisploeg startte erg gretig en hield de boel achterin goed gesloten. KV Mechelen slaagde er echter ook niet in om grote doelkansen te creëren. 

Het was wachten tot de 32ste minuut vooraleer er echt animo in de partij kwam, maar dan was het meteen goed raak. In een dolle tien minuten scoorde beide teams maar liefst twee keer. Refaelov en Meunier schoten Club Brugge twee keer op voorsprong, maar Enevoldsen en Van Tricht brachten al even snel de bordjes opnieuw in evenwicht. Net zoals woensdag gaf Club Brugge zijn bonus meteen weer uit handen: 2-2 bij de rust.

Panenka Refaelov, De Petter troeft Hoefkens af

In een pittige tweede helft, met veel duelkracht en overtredingen, legde scheidsrechter Gumienny de bal na 60 minuten op de stip voor Club Brugge. Seth De Witte had de bal met de hand in de zestien weggetikt. Refaelov stifte de bezoekers met een panenka naar 2-3. Het vierde competitiedoelpunt van de Israëliër al. De West-Vlamingen kregen enkele mooie kansen op de 2-4, maar Renard reageerde attent op schoten van Odjidja en Tchite. 

Op het moment dat Club Brugge de match naar zijn hand leek te zetten, liet het zich achterin voor de derde keer te gemakkelijk aftroeven. De Petter sprong hoger dan Hoefkens en kopte de 3-3 tegen de touwen. Beide ploegen kregen in een spannende slotfase nog prima kansen op de winning goal, maar het bleef 3-3. Renard redde zijn team nog in de laatste minuut toen Akpala alleen op doel afstormde.

Het eerste puntenverlies voor Club Brugge in deze competitie, KV Mechelen nestelt zich in de subtop.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES