Duitse hockeyers gaan in slotfase voorbij Nederland

Duitsland heeft zaterdagavond in de finale van het hockeytoernooi bij de mannen op de Olympische Spelen zijn titel van Peking verlengd. De Duitsers klopten de Nederlanders met 2-1, het winnende doelpunt werd pas 5 minuten voor tijd gemaakt.

De Duitse mannenhockeyploeg heeft zijn olympische titel verlengd. Duitsland won zaterdag op de Olympische Spelen in Londen de finale van Nederland met 2-1 (rust: 1-0). Voor de Duitse mannenploeg is het al de vierde gouden hockeymedaille op de Spelen, na
1972, 1992 en 2008.

De twee ploegen speelden voor de tweede keer tegen elkaar in de Londense Riverbank Arena. In de groepsfase had Oranje met 3-1 gewonnen van de Duitsers. De finale was een stuk spannender, met een eerste goal van Jan Philipp Rabente in de 33e minuut. Mink van der Weerden lukte na 20 minuten in de tweede helft de gelijkmaker. Beide ploegen waren zich al aan het opmaken voor verlengingen, toen Rabente in de 66e minuut de winning goal lukte.

De Duitse bondscoach Markus Weise lukt met het goud in Londen een opvallende 'treble': met de Duitse vrouwen veroverde hij in Athene 2004 de titel, om vervolgens dat kunstje twee keer te herhalen met de mannen.

Australië won eerder zaterdag de match om het brons met 3-1 van Groot-Brittannië.

Bekijk alle uitslagen op de resultatenpagina van Sportwereld.be!