Zulte Waregem geraakt niet voorbij Beerschot AC

Beerschot AC - Zulte Waregem Foto: BELGA

Voor de wedstrijd stond Zulte Waregem - na het gelijkspel van Club Brugge eerder - nog als enige ongeslagen ploeg aan de leiding in het klassement, maar ook dat maximum verdween na het 1-1 gelijkspel op Beerschot, dat zijn eerste punt pakte.

Het zomerse weertje kon de aanwezigen dadelijk met zomervoetbal zou verzoenen, maar helaas dachten ook de spelers in de eerste helft duidelijk nog aan zomerse toestanden. Veel gebrei in het middenveld, wel willen maar niet kunnen, veel slechte voorzetten en twee doelmannen die zo goed als werkloos bleven tot aan het rustsignaal. Alleen een kopbal van Brillant op de vuisten van Bossut zorgde voor enige onrust in de Waregemse verdediging.

Tijdens de rust werd het veld nog eens extra bespoten en dat zou het spel iets sneller moeten laten gaan. Sneller scoren werd het alleszins, want de elektronica had nog geen twee minuten speeltijd aangegeven of Wim De Decker kwam tot scoren bij een hoekschop, met de welwillende medewerking van de deklat.

Zulte Waregem was even het noorden kwijt, Ojo liet nog een kans liggen en Bossut moest zich enkele keren in de kijker spelen. Trainer Franky Dury achtte dan het moment gekomen om enkele wijzigingen door te voeren met de inbreng van Lendric en Habibou. Vooral deze laatste bracht meer rumoer in het aanvallend compartiment van de West-Vlamingen en was een constant gevaar voor de Kielse verdedigers.

Toen Colpaert een schitterende insteekpas plaatste, wilde Habibou met een hakje Berrier bedienen. Dat mislukte wel enigszins, maar Berrier kreeg toch tijd genoeg om de gelijkmaker binnen te tikken. 

 Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES