Charleroi pakt eerste seizoenszege bij Kortrijk

Kortrijk was thuis de betere ploeg tegen Charleroi, maar Kumedor bezorgde de Henegouwers met een kopbaldoelpunt in de 81ste minuut de eerste zege van het seizoen.

Na een korte studieronde nam Kortrijk het heft in handen maar het balbezit van Kortrijk leverde niet meteen grote doelkansen op, enkel Matton kwam voor doelman Mandanda, maar hij aarzelde en trapte uiteindelijk naast. Imponeren deed Kortrijk zeker niet, daarvoor speelde het al te overhaast en strandden te veel reeds in een vroeg stadium. De bezoekers, steeds fel in de duels, konden daar amper een doelkans tegenover stellen.

Na de pauze kwam Kage dan toch in het veld, maar het was Kortrijk dat meteen de neus aan het venster stak. Dejaegere ontsnapte aan de aandacht van de verder solide acterende Henegouwse defensie, maar werkte weer zwak af. Toch leverde de wissel van Kage de bezoekers meer balbezit op en het ging zowaar steeds meer kamperen op de helft van een nerveus ogend Kortrijk. Vanhaezebrouck greep in en bracht met Kamghain en Mulemo voor zijn beide backs.

Het thuispubliek zette zich er ook nog eens achter, Kamghain trapte op doel en via het hoofd van Bojovic dwarrelde de bal net over de kooi van Mandanda. Wie dacht dat Kortrijk in de slotfase nog de zege zou grijpen, kwam bedrogen uit. Op een scherpe counter ging Kage knap voorbij Mulemo en die schilderde de bal op het hoofd van Kumedor die niet kon missen. Matton kreeg nog dé kans op de gelijkmaker, maar terug was Mandanda de situatie meester. De bezoekers kregen nog twee puike doelkansen maar Kage en Arze (op de paal) lieten na om Kortrijk het nekschot te geven. Een ultieme kopbal van Pavlovic strandde nog op uitblinker Mandanda.

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.