De olympische vlam dooft langzaamaan uit

De olympische vlam dooft langzaamaan uit

Foto: olympische vlam

De slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen, zondagavond om 22u in het olympisch stadion, zal het artistieke talent van Groot- Brittannië vieren en een ode brengen aan de Britse popmuziek.

Meer dan 4.100 figuranten, ongeveer 3.500 vrijwilligers en 380 scholieren uit de 6 verpauperde wijken van Oost-Londen zullen deelnemen aan het laatste grote evenement van de Londense Spelen.

De regie is in handen van Kim Gavin: 'Het doel is licht te werpen op de Britse artistieke creativiteit met een pleiade aan talenten, met muziek, en een veelvoud aan shows in de show', aldus één van de meest gevierde Britse artistiek directeurs en choreografen.

Eerst worden scènes uit het dagelijkse leven in Londen nagespeeld, daarna komen de deelnemende atleten uit 204 landen het stadion nog eens ingewandeld. Welke atleet de Belgische vlag mag dragen, moet nog beslist worden door het BOIC. Ben Ainslie, de meest gelauwerde olympische zeiler, zal de vlag van het thuisland dragen.

Na de uitreiking van de medailles voor de marathon, zullen de vrijwilligers van deze Spelen bedankt worden. Daarna volgt de hoofdbrok van de ceremonie: in 'Britse muzieksymfonie' zullen de bekendste songs van 50 jaar Britse popmuziek de revu passeren.

Het einde van de ceremonie wordt traditioneel gemarkeerd door de machtsoverdracht naar de volgende organisator: Rio de Janeiro in 2016. Daarna wordt de vlam gedoofd, daarmee officieel een einde makend aan de Olympische Spelen van  Londen.