Belgische hockeyploegen stijgen op wereldranglijst

De Belgische nationale hockeyploegen stijgen door hun goede prestaties op de Olympische Spelen in Londen op de wereldranglijst van de FIH, de internationale hockeyfederatie. De Red Lions stijgen 3 plaatsen naar de achtste stek, de Red Panthers staan nu veertiende.

Beide ploegen deden op de Spelen beter dan hun internationale ranking voor het toernooi deed vermoeden. De Red Lions veroverden een vijfde plaats op het toernooi door drie beter gerangschikte ploegen te kloppen (Zuid-Korea, India en Spanje). Het trio voorin blijft ongewijzigd: Australië behoudt de leidersplaats ondanks hun nederlaag in de halve finale. Duitsland blijft ondanks de olympische titel dus tweede. Het podium wordt vervolledigd door Nederland, de verliezende finalist.

De Red Panthers, 11de op de Spelen door hun zege tegen de Verenigde Staten, winnen twee plaatsen en staan nu 14de op de wereldranking. Dubbel olympisch kampioen Nederland blijft daar leider, voor vice-kampioen Argentinië. De Duitse hockeydames tuimelen van het podium ten voordele van Nieuw-Zeeland.

Corrigeer