Lotte Kopecky vijfde in wegrit EK junioren

Op het EK wielrennen in het Nederlandse Goes zijn de Belgische meisjes junioren er zondag niet in geslaagd voor een medaille te zorgen. Met Lotte Kopecky, vrijdag al goed voor brons in de tijdrit, op de vijfde plaats, Kaat Van der Meulen als zesde en Jessy Druyts als zevende finishten wel drie Belgische meisjes in de top-tien.

Winst in de sprint van een na een val uitgedund peloton was er voor de Britse wereldkampioene Lucy Garner. Zij versloeg de Italiaanse Anna Zita Maria Stricker en de Nederlandse Kirsten Coppens.

In de eerste wedstrijdhelft bleef het peloton gesloten. Enkel een tweetal valpartijen, zonder Belgische slachtoffers, zorgden even voor wat lichte verbrokkeling. De Italiaanse Covrig lanceerde op dertig kilometer van de finish de eerste echte aanval. Ze kreeg het gezelschap van de Franse Bourdiaux en de Russische Dobrynina, maar de Nederlandse rensters brachten het peloton terug. Een volgende poging van de Italiaanse Sanguineti en de Franse Boucher lokte een reactie uit van Druyts, maar ook nu liep alles weer samen.

In de slotronde leken de Nederlandse Zijlaard, de Zwitserse Baur en de Poolse Pietrzak meer kans op succes te hebben toen ze twintig seconden voorsprong namen, maar de Italiaanse ploeg zette de situatie nog recht. In de hectische slotkilometers werd Valerie Demey teruggeslagen door een lekke band, terwijl Molly Meyvisch betrokken raakte in een zware valpartij en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De hulpdiensten vreesden voor een ribbreuk.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES