Crisis wenkt op Gent na gelijkspel tegen OHL

AA Gent had een overwinning nodig tegen OHL om de donkere wolken boven het Ottenstadion te verdrijven, maar het bleef in een behoorlijk zwakke wedstrijd steken op een 1-1 tegen OHL. De troepen van Trond Sollied kwamen snel op achterstand en brachten daarna te weinig om de match naar zich toe te trekken. Met 4 op 9 en de Europese blamage nog vers in het geheugen, zal het serieus gaan stuiven in de Gentse kleedkamer.

Scheidsrechter Colemonts had nog maar net de match op gang gefloten, of de score werd al geopend. Na amper 32 seconden liet Ibou Sergio Padt kansloos en zette hij OHL op een 0-1-voorsprong.

Na de vroege achterstand probeerde AA Gent de wedstrijd stilletjes aan naar zich toe te trekken, maar slaagde daar maar zeer moeizaam in door te veel slordigheden. Het was zelfs Ibou die op het kwartier dicht bij de 0-2 kwam maar op een Gentse voet botste.

Gent was gewaarschuwd en ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Aanvankelijk werd de 1-1 van Melli nog afgekeurd wegens buitenspel, maar iets voor het halfuur was het dan toch raak voor de Buffalo's via Wallace op aangeven van Remacle.

Weinig creativiteit
In de tweede helft zette de thuisploeg de zoektocht naar een voorsprong verder. Melli en Conté konden dreigen maar misten precisie. Kort daarna moest Sergio Padt alles uit de kast halen om Gent van een nieuwe achterstand te behoeden toen Chuka Ogbu een knappe lob uit zijn voeten schudde, het leverde OHL wel de zoveelste hoekschop op.

Met nog twintig minuten te gaan ging Gent nu volop op zoek naar de overwinning. Die hadden ze bijna beet toen Brüls, die net op tijd fit was geraakt om te spelen, op de paal schoot. Ook Remacle en Kola kwamen nog dicht bij een doelpunt, maar Bailly stond in de weg. De wedstrijd bloedde dood en de Buffalo's legden te weinig creativiteit en wilskracht aan de dag om nog gevaarlijk te zijn. Met deze vier op negen in de Jupiler Pro League en de Europese sisser in gedachten, lijkt er nu al een crisissfeer te hangen in het Jules Ottenstadion.

Corrigeer