Kalfsrolletjes met citroenaardappelen

Kalfsrolletjes met citroenaardappelen

Foto: *

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons.

Benodigdheden

  • 4 bloemige aardappelen
  • 4 dunne kalfslapjes
  • 4 gezouten ansjovisjes
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 citroen
  • 2 dl vleesbouillon
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • 4 cocktailprikkers

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze.

Meng de fijngehakte basilicum onder de aardappelpuree en kruid met peper en zout.

Sla de kalfslapjes plat tussen 2 vellen plasticfolie. Leg op elk kalfslapje een ansjovisje en een beetje puree. Rol de lapjes op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes in een ovenschaal, besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze gedurende 7minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Draai ze vervolgens om en bak ze even lang.

Kook de vleesbouillon en het citroensap in tot de helft. Overgiet met de bouillon.

Serveer met een slaatje van tomaat, rode ui en basilicum.

Weetje:

Een kalfslapje wordt ook wel escalope genoemd. Het is een lekker stukje mager vlees dat snel gebakken kan worden. Pas op bij het kruiden. Neem nooit te sterke kruiden of specerijen. Kalfsvlees heeft een zeer zachte smaak.

Niet te missen