Demaeghtlaan afgesloten door manoeuvre vrachtwagenbestuurder

Lange file door aangereden paal

Lange file door aangereden paal

De aangereden verlichtingspaal vormde een gevaar voor het verkeer. Foto: ssj

Halle -

Het verkeer in het centrum van Halle stond gisterennamiddag goed twee uur vast. Op de N6 had een vrachtwagenchauffeur een verlichtingspaal geramd en die dreigde te vallen.

Gisterennamiddag was het in en rond de Halse binnenstad een tijdlang stapvoets rijden. Reden daarvoor was dat de Auguste Demaeghtlaan (N6) werd afgesloten nadat een verlichtingspaal dreigde te vallen.

De paal, die zich vlak aan het tankstation en de carwash tussen de Victor Baetensstraat en de Albrecht Ardevelstraat bevond, werd omstreeks 15.15 uur geramd door een onvoorzichtige vrachtwagenbestuurder. De paal stond plots in een hoek van 45 graden, deels in de richting van de rijbaan. De lokale politie oordeelde dat het te gevaarlijk was om het verkeer er te laten passeren.

Een medewerker van nutsmaatschappij Eandis kwam ter plaatse en de paal werd met een touw vastgebonden aan zijn voertuig. Na een controle bleek dat de paal te onstabiel was om weer recht geduwd te worden. Een firma werd opgeroepen om de werken uit te voeren.

Al die tijd was het verkeer voor gedeeltelijk onderbroken. De bestuurders die richting het Bevrijdingsplein reden, werden al die tijd omgeleid via de Fabriekstraat en de Ziekenhuislaan. Het verkeer naar Brussel mocht over het linkerbaanvak.

Aangezien het in en rond Halle met de verkeersdoorstroming in normale omstandigheden sowieso al niet bijster goed gesteld is, veroorzaakt het afsluiten van een belangrijke verkeersader altijd veel verkeershinder. Omdat het incident zich voordeed in de namiddag én in een vakantieperiode, bleef de overlast nog beperkt.

Vakkundig verwijderd

De paal werd uiteindelijk vakkundig verwijderd. Omstreeks 17 uur, bij het begin van de avondspits, was de straat weer open voor het verkeer. De vrachtwagenbestuurder, die ter plekke was gebleven na het ongeval, riskeert een boete. Hij of zijn firma zal moeten opdraaien voor de geleden schade.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio