Bolt denkt na over cricketloopbaan

Bolt denkt na over cricketloopbaan

Foto: AFP

Usain Bolt staat voor een opmerkelijke carrière-switch. De Jamaicaanse atleet en olympisch sprintkampioen op de 100, 200 en 4x100 meter denkt er serieus over na binnenkort uit te komen voor Melbourne Stars, een bekende cricketclub uit Australië.

Usain Bolt is benaderd door Shane Warne, een voormalige topcricketer uit het land in Oceanië. Bolt zou voor de club moeten aantreden in de Big Bash League. In die acht ploegen tellende competitie, die wordt gehouden van 7 december tot 9 januari, spelen tal van internationale cricketgrootheden.

Bolt heeft als kind op Jamaica veel cricket gespeeld en komt geregeld uit voor zijn liefde voor de sport. 'Als ik de kans krijg, ga ik het absoluut proberen', zei Bolt over het verzoek van de Australische club. 'Ik weet zeker dat het geweldig leuk is. Ik weet niet hoe goed ik ben. Ik denk wel dat ik nog veel moet trainen.'

Eerder tijdens de Olympische Spelen liet Bolt weten dat hij zijn sprintcarrière meteen zou staken als Manchester United hem een kans zou geven om het als voetballer te proberen. Alex Ferguson heeft echter nog niet gebeld naar de hardloper.