Yannick Vandenbulcke, de beste Antwerpenaar op de ATP-ranking, actief op 27ste editie tornooi Stad Antwerpen

‘Dit is geen lachertje'

‘Dit is geen lachertje'

Yannick Vandenbulcke: ‘Ik bereid me voor op het internationale werk.' Foto: was

ANTWERPEN -

Yannick Vandenbulcke (ATP 805) is deze week op het sterrentornooi van de stad Antwerpen op het Kiel. Ook Christophe Rochus, Sofie Oyen en Stefan Wauters zijn er van de partij. ‘Het is altijd leuk om in eigen stad te spelen,' zegt Vandenbulcke.

De 27ste editie van het tornooi van de stad Antwerpen pakt deze week op de tenniscourts van het Kiel met liefst 19 A-spelers uit.

‘Dit is zijn genre veruit het beste Belgische tornooi van het jaar,' zegt Yannick Vandenbulcke. De pas 22 jaar geworden Antwerpenaar komt vandaag in de eerste reeks bij de mannen in actie. Dit evenement is geen lachtertje. Ik zal op mijn best moeten zijn om ver door te stoten,' beseft Vandenbulcke.

Sinds zijn veertiende traint hij aan de andere kant van de taalgrens.

‘Ik woon nog steeds in Kontich en rij elke dag heen weer naar Sport Village en TC Odrimont, waar ik training krijg van Michel Bouhoulle en Philppe Dehaes', aldus Vandenbulcke.

‘Ik voel me goed in de BATD-tennisschool. Dat is de reden waarom ik in Wallonië ben aangesloten. Zo ver is het ook weer niet', zegt de Antwerpenaar, die in 2009 zijn eerste Futures-titel pakte en oprukte naar de 470ste plaats op de ATP-ranking.

‘Einde 2011 sloeg het noodlot jammer genoeg toe', legt Vandenbulcke uit. ‘Ik blesseerde me aan de linkerpols, ik scheurde ligamenten, en moest van nul herbeginnen.'

Internationaal

‘In april stond ik al in een halve- en kwartfinale op tornooien in India. Ik ben nu in een trainingsperiode en tracht me met wat matchen in België voor te bereiden op het internationale werk. Een plaats dit jaar bij de top 500 van de wereld is de ambitie.'

‘Als dat lukt, kan ik mijn programma voor 2013 vastleggen', vervolgt de hoogst gerangschikte Antwerpse tennisser op de ATP-ranking.

‘Eerst hoop ik mij in mijn eigen stad, op de club waar ik veel mensen ken, te kunnen tonen,' zo besluit Vandenbulcke nog.

De finales van het tornooi van de stad Antwerpen worden zondag afgewerkt.

Voor meer informatie van Het Nieuwsblad Criterium: www.vtv.be.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES