Katelijne Lyssens: goud en zilver

HUIZINGEN -

VK JEUGD IN HUIZINGEN Op de Vlaamse kampioenschappen in Huizingen won Vanessa Sterckendries het discuswerpen voor scholieren met een scherpe 43m29 voor Katelijne Lyssens (41m66). De Roba-atlete van haar kant won het kogelstoten met 14m09. Sterckendries werd derde (13m35).

Bij de cadetten won Ilya Defrère het kogelstoten met 17m58. De Belgische recordhouder (18m10) werd vierde met de discus (48m28). De Belgische recordhouder op de 800m Arne Van Opstal was de snelste op de 1.500m in 4'21”67. Scholiere Astrid Verhoeven won de 3.000m in 10'43”69. Bij de jongens werd Simon Debognies vice-kampioene in 9'10”75. Cadette Yoice Vanden Eynde verloor verrassend het kogelstoten van Nele Maes.

TIELT-WINGE De 22ste editie van de Hagelandjogging in Tielt-Winge werd gewonnen door Chris Wouters. De Schaffenaar haalde het in de 14 kilometerloop met lichte voorsprong op Danny Van Bael, de winnaar van vorig jaar. Hans Vanden Bempt werd derde. Bij de vrouwen zegevierde Chantal Coenen voor Daisy Rijckman en Paula Coenen. Ronny Schoolmeesters en Liesbeth Wouters namen de 9 km voor hun rekening. Bart Vanden Bosch en Cynthia Huybrechts waren het snelst over 5 km.

ZAVENTEM De halve marathon van Zaventem werd gedomineerd door Frederik Vandenheede. De Waregemnaar haalde het met vijf minuten voorsprong op Joost De Waele en Nid Rumphakwaen. Daarna volgden Faha Tadoul en Gerrit Van Der Perren. Bij de vrouwen zegevierde Ann Renckens voor Hannelore Swalens en Katrien Kinnaert. Stefan Cappoen en Nathalie Carion waren het snelst over 10 km, David Vandenbroeck en Tatjana Verbeeck over 5 km.