WIELRENNENELITERONDE VAN SPANJE - Serge Pauwels trekt zonder uitgesproken ambities naar eerste Ronde van Spanje

‘In dienst van De Weert’

WETTEREN -

Morgen wordt in Pamplona de Vuelta opgang geschoten met een ploegentijdrit over 16,2 kilometer. Edegemnaar Serge Pauwels, die inmiddels verkaste naar de Belgische kust, debuteert in Spanje.

Serge Pauwels werkte voor Omega Pharma-Quick Step de Clasica San Sebastian af, maar speelde er geen rol van betekenis.

‘Ik voelde er me niet écht in mijn sas’, zegt Pauwels, die al in Pamplona vertoeft. ‘Tot zaterdag was ik in de Tour de l'Ain actief. Daar was het wél goed. Tussendoor snel even heen en weer reizen naar huis vliegen, was geen goede beslissing.’

‘Ik kwam zo niet toe aan de nodige rust. In San Sebastian was ik niet fris, maar ik maak me geen zorgen. Een paar dagen extra rust zullen me nu deugd doen’, gelooft Pauwels.

‘Wat de Vuelta me zal brengen, is koffiedik kijken. Wat ik erover weet, is van horen zeggen. Dat het niet de meest evidente opdracht is, is nu al duidelijk’, kent Pauwels het parcours.

‘Het belooft een zware ronde te worden, met veel aankomsten bergop. Ik start zonder specifieke ambities en leg me geen druk op. Werken voor Kevin De Weert, die een goed klassement nastreeft, wordt de opdracht.’

‘Kan ik me mengen in een ontsnapping, dan probeer ik voor ritwinst te gaan. Dit seizoen is regelmaat mijn troef, maar de uitschieter ontbreekt nog’, vervolgt Serge Pauwels.

‘Vorig seizoen ging bijna compleet de mist in door blessures. Ik reed weinig. Die achterstand werk je niet in een handomdraai weg. Maar week na week voel ik beterschap. Dat biedt perspectieven.’

WK ploegentijdrijden

Omega Pharma-Quick Step focust op het WK ploegentijdrijden in Valkenburg. Winst in de Tour de l'Ain en de tweede plaats in de Eneco Tour tonen aan dat de ploeg van manager Patrick Lefevere in die discipline een rol van betekenis kan spelen.

In Pamplona opent de Vuelta met een ploegentijdrit. Als twee niet zonder drie kan, moet het team van Wilfried Peeters morgen ook in Spanje meedoen voor de overwinning.

‘Met Martin, Vandewalle, Terpstra, Stybar en Steegmans beschikken we over sterke pionnen voor de ploegentijdrit’, besluit Pauwels. ‘Meteen een goed resultaat neerzetten, zou prima zijn voor het moreel en onze klassementsrijders een bonus bezorgen. Daar gaan we voor.’