VOETBALEUROPA LEAGUE -

Stad en politie Europese sponsors voor Lokerse fans

LOKEREN -

Donderdag 23 augustus ontvangt Sporting Lokeren als bekerwinnaar het Tsjechische Viktoria Plzen. Die heenwedstrijd kan niet gespeeld worden in het Daknamstadion, dat niet voldoet aan de strenge Europese normen. Daarom huurt Sporting het Koning Boudewijnstadion.

Het Lokerse stadsbestuur en de politie doen een financiële tussenkomst voor de busreis naar de Heizel voor de Europese wedstrijd.

Om de Lokerse supporters te motiveren de verplaatsing naar Brussel te maken, passen het stadsbestuur en de politie vijf euro bij per meereizende tricolore fan met de supportersbussen. ‘De Brusselse politie neemt het overgrote deel van de ordehandhaving voor haar rekening’, zeggen burgemeester Filip Anthuenis, schepen van Sport Jerome Van Doorslaer en waarnemend politiekorpschef Dirk De Smet. ‘Daardoor kunnen wij besparen inzake de kosten voor ordehandhaving, omdat we veel minder eigen politiemensen moeten inzetten. De Brusselse politie vraagt ons wel om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk supporters met de bus naar de Heizel reizen. ’

‘We geven die steun graag, en het is een pluspunt voor de veiligheid. We illustreren op die manier ook dat stad en politie achter onze ploeg en zijn supporters staan’, stelt Anthuenis. De autocars vertrekken aan het Daknamstadion om het Lokerse stadscentrum te behoeden voor verkeersoverlast.

Info: www.sporting.be.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio