Italiaanse Pescara botst op njet voor transfer van spits

Genk laat Vossen niet los

Genk laat Vossen niet los

Jelle Vossen Foto: Associated Press / Reporters

Het lijkt er sterk op dat de transfer van Jelle Vossen (23) naar Pescara is afgesprongen. Racing Genk houdt het been stijf en de Italianen richten hun aandacht op andere spitsen. Ondertussen moet de goalgetter hopen op een aanbieding van Fiorentina.

Dirk Degraen en co. zijn absoluut niet happig op een transfer. ‘Genk wil Vossen niet laten gaan, dan is de zaak duidelijk', zo vertelde ons gisteren Mogi Bayat, één van de makelaars die betrokken was bij de onderhandelingen voor een eventuele overgang.

Voorzitter Sebastiani had eerder nog verklaard dat de deal op 16augustus moest rond zijn. Dat was dus niet het geval, waarop de zakenman gisteren prompt een kleine bocht maakte. Al verloor hij duidelijk zijn zin voor realisme niet uit het oog. ‘Vossen is een interessante speler', aldus de preses tegenover Calciolina. ‘We hebben een voorstel gedaan en wachten op het antwoord. We beseffen wel dat het heel moeilijk wordt. Desnoods moeten we uitkijken naar een alternatief.' Italiaanse bronnen menen te weten dat Pescara nu zijn pijlen richt op Andrea Caraccioli, een spits van Novara.

Fiorentina

In Italië valt trouwens te horen dat Pescara meer dan vier miljoen euro bood voor onze landgenoot. Afwachten blijft hoe Vossen zal reageren op de situatie. Enerzijds wil hij graag naar een grotere competitie, anderzijds beseft hij dat er de resterende twee weken van de transferperiode misschien wel andere, ook voor Genk lucratievere aanbiedingen komen. Zo werd Vossen al in verband gebracht met Fiorentina. 

Corrigeer