Monsterfile na vermoedelijke wanhoopsdaad op E17

Monsterfile na vermoedelijke wanhoopsdaad op E17

Het lichaam van de vrouw werd met een rode tent afgedekt. Foto: credit

Haasdonk -

Een vermoedelijke wanhoopsdaad veroorzaakte donderdag een monsterfile op de E17. Een vrouw was aan de afrit Haasdonk de baan opgestapt en werd overreden.

Het drama gebeurde kort na 11 uur in de richting van Antwerpen. Een vrouw van vermoedelijk Wit-Russische origine stapte plots de snelweg op. ‘De bestuurder van een trekker kon de vrouw nog ontwijken’, zegt woordvoerder Caroline Jonckers van het parket in Dendermonde. ‘Twee auto's die achter de trekker reden, konden dat niet meer. Ze raakten de vrouw die ter plaatse overleed.’ De brandweer en de wegpolitie Oost-Vlaanderen kwamen meteen ter plaatse. Het parket stuurde een wetsgeneesheer en een verkeersdeskundige. Over het lichaam van de vrouw werd een rode tent geplaatst. Het parket van Dendermonde sluit niet uit dat het om een wanhoopsdaad ging. Mogelijk is de vrouw via de velden naast de snelweg op de baan geraakt.

Door de vermoedelijke wanhoopsdaad werden twee rijstroken van de E17 afgesloten. Al het verkeer moest via de linker rijstrook passeren. Daardoor ontstond er een monsterfile. Vanaf Waasmunster was het urenlang aanschuiven geblazen. De wachttijd bedroeg gemiddeld een uur. Om 14 uur werd de snelweg opnieuw vrijgegeven.

Het is niet de eerste keer dat er een wanhoopsdaad gebeurt op de E17. In juni wierp een 54-jarige vrouw uit Hamme zich ter hoogte van de afrit Waasmunster voor de wielen van een vrachtwagen. In de file die toen door de wanhoopsdaad was ontstaan, gebeurde nog een dodelijk ongeval. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur reed toen achteraan in op een andere truck. De man was op slag dood. In diezelfde file botsten ook nog twee andere trucks op elkaar. Daarbij viel er een gewonde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio