Federer: 'Forfait Nadal is jammer voor het tennis'

Federer: 'Forfait Nadal is jammer voor het tennis'

Federer toont medeleven voor Nadal Foto: AFP

Rafael Nadal blijft geplaagd door tendinitis in de linkerknie en moet forfait geven voor de US Open, de laatste grand slam van het seizoen. Volgens 's werelds nummer 1 Roger Federer is de afwezigheid van de Spanjaard een slechte zaak voor het tennis.

Voor de Zwitser was het forfait van Nadal, dat woensdag bekendraakte, wel geen verrassing meer. ''Ik had hem een bericht gestuurd, en hij antwoordde dat het helemaal niet goed gaat. Ik had het dus wel enigszins zien aankomen. Maar natuurlijk, nu het officieel is, is dit jammer voor het tennis. Daar bestaat geen twijfel over.'

Federer is duidelijk begaan met de toestand van zijn concurrent. 'Als hij zo vroeg al afzegt, wil dat zeggen dat het ernstig is. De vraag zal nu zijn of hij dit jaar nog kan spelen of niet', vervolgde de vice-olympische kampioen.

Schouderklopje

Ook Novak Djokovic en Andy Murray, die met Federer en Nadal de top vier van de wereld uitmaken, geven de Spanjaard een schouderklopje. 'Ik ben er zeker van dat mocht hij kunnen, hij zou deelnemen aan de US Open. Ik wens hem een spoedig herstel', aldus de Serviër.

'Ik ben ontgoocheld voor hem, dit is vanzelfsprekend hard', reageerde Murray op zijn beurt. 'In het verleden had hij al vaak last van zijn knieën. Ik hoop dat hij kan rusten en niet te vroeg terugkeert, zodat hij opnieuw zijn beste tennis kan spelen.'

Corrigeer