RECEPT. Kippenburger

RECEPT. Kippenburger

Foto: Heikki Verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Hoofdgerecht

Nodig

- 700 g kippenboutenvlees (of gehakt)
- 1 chilipeper
- 2 lenteuitjes
- 1/2 rode ui
- 2 eieren
- 2 el paneermeel
- 1 avocado
- 2 el honing
- 4 el mayonaise
- 1/2 komkommer
- 4 plakken harde geitenkaas
- Peper en zout
- 1 el arachideolie
- 4 witte broodjes


Bereiding

1. Haal het vlees door de vleesmolen. Kruid met peper en zout.
2. Voeg de eieren en het paneermeel bij het gehakt.
3. Snipper de chilipeper, lenteui en rode ui.
4. Voeg alles samen en roer goed om.
5. Vorm vier burgers.
6. Lepel het vruchtvlees uit de avocado
7. Mix het met de honing en mayonaise tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
8. Bak de burgers in arachideolie.
9. Snijd de komkommer in dunne plakken.
10. Stel de burgers samen als volgt: een laagje saus, schijfjes komkommer, de burger, een laagje saus en de geitenkaas.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be
 

Niet te missen