Tiana (14) haalt brons met Belgisch skeelerteam

Tiana (14) haalt brons met Belgisch skeelerteam

Conditie, techniek, durf en vooral veel oefenen zijn volgens Tiana vereist voor een goed resultaat. Foto: jhp

MEISE -

Tiana Troch (14) uit Meise is een opmerkelijk skeelertalent. Ze haalde al tal van titels binnen, en haalde op het EK met de Belgische skeelerploeg zelfs brons.

Het was voor Tiana de eerste keer dat ze mocht deelnemen aan een Europees Kampioenschap, deze keer in Szeged (Hongarijë) met de ‘cadetten meisjes’. Er waren deelnemers uit zowat alle landen van Europa. Elk land mag per categorie drie renners afvaardigen. Bij de cadetten Meisjes waren er in totaal 42 renners. Tiana haar specialiteit zijn de lange afstanden: 3.000 meter puntenkoers en 5.000 meter afvallingskoers. Op de beide afstanden wilde ze een finaleplaats behalen. Een finale wordt gereden met 20 renners.

‘Ik behaalde op beide afstanden de finale en werd op de puntenkoers 11de en op de afvallingskoers 9de’, zegt Tiana. ‘Op beide afstanden was ik eerste Belg. Onverhoopt was de finaleplaats op de 300 meter tijdrit waarin Tiana 12de werd. De laatste dag van het kampioenschap werd de mooiste. Op deze dag werd de 3.000 meter relay gereden. Dat is een ploegenkoers waarin drie renners elkaar om de ronde aflossen.’

‘We konden ons met het Belgische team plaatsen voor de finale. Deze finale werd met zes landen teams gereden. In de finale namen we een zwakke start en kwamen we na de eerste ronde door als laatste. Maar samen met teamgenote Nymphe Keuleers van REKO Zemst en Josephine Van Den Saffele van ITB Brugge kon ik het tij keren. We eindigden als derde na de teams van Italië en Frankrijk en brachten zo, tegen alle verwachtingen in , een bronzen medaille mee naar huis’, zegt de trotse skeelerkampioene.

Zij haalde al tal van titels binnen en is ook Vlaams Indoor Kampioen (2010). Op de Belgische Kampioenschappen behaalde ze al twee keer brons, en drie keer zilver, en kaapte ze eveneens een zilveren medaille op een internationale wedstrijd in Portugal. Op de laatste kampioenenviering van het Meisese gemeentebestuur kreeg Tiana ook de trofee van beloftevolle jongere.

Het geheim om goed te kunnen skeeleren? Tiana: ‘Conditie, techniek, en vooral durven: dat is de combinatie voor een goed skeelerresultaat en natuurlijk heel veel oefenen’, besluit de jonge skeelerkampioene.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio