TENNIS - 27ste editie tennistornooi stad Antwerpen beleeft dit weekend zijn apotheose

‘Kwantiteit en kwaliteit’

‘Kwantiteit en kwaliteit’

Stefan Wauters is een van de blikvangers op het tornooi in Antwerpen. Foto: WAS

SCHOTEN -

Vandaag en morgen worden op de tennisterreinen naast het stadion van voetbalclub Beerschot op het Kiel de halve finales en finales afgewerkt van de 27ste editie van het toptornooi van de stad Antwerpen.

Wie vandaag en morgen Belgische topspelers, op internationale sterkhouders als Kim Clijsters, Yanina Wickmayer en Xavier Malisse na, aan het werk wil zien, moet een bezoekje brengen aan tennisclub Beerschot op de Julius De Geyterstraat in Antwerpen.

Organisator Jan Kempfer en wedstrijdleider Frank Muts zien op de 27ste editie van het tornooi van de stad Antwerpen immers weer vele topspelers op de tenniscourt verschijnen.

‘In totaal 19 A-spelers, met ronkende namen als onder meer Stefan Wauters, Christophe Rochus, Dennis Mertens, Yannick Vandenbulcke en Maxime Braeckman, Sofie Oyen, Caroline Maes, Polina Pekhova, Lana Groenvynck en Caroline Maes’, weet wedstrijdleider Frank Muts.

Finales

‘We brengen op dit evenement echter niet alleen kwaliteit, ook veel kwantiteit in de twaalf reeksen voor de jeugd (Volvo Tour) en de negentien reeksen van Het Nieuwsblad Criterium.’

De eerste reeks bij de vrouwen en mannen is met vijf sterren gedoteerd en telt mee voor het Belgian Circuit.

‘We tellen liefst 550 inschrijvingen en mogen dus stellen dat deze editie op en naast de tenniscourt dus weer een schot in de roos is’, vindt Muts. ‘Het mooie weer doet ons uiteraard deugd. Hopelijk arriveren de onweders pas laat zondagavond op het Kiel.

Gisteravond bracht met Caroline Maes-Sofie Oyen, Christophe Rochus-Maxime Braeckman en Dennis Mertens tegen Stefan Wauters alvast veel vuurwerk op het Kiel.

Morgen volgt om 15 uur de finale bij de vrouwen 1 en om 17 uur de finale bij de mannen 1,’ besluit Muts.

De toegang is gratis. Voor meer informatie over Het Nieuwsblad Criterium: www.vtv.be.