Hamburg is een sprintfestijn met kans voor Boonen

Zondag staat in het Duitse Hamburg de 17de editie van de Vattenfall Cyclassics op het programma. Traditioneel een sprintfestijn, waar dit jaar ook Tom Boonen aan de start komt. Omega Pharma-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters heeft vertrouwen in de Belgisch kampioen.

Hoewel de organisatie het parcours dertig kilometer langer heeft gemaakt –er moet nu 246kilometer worden afgelegd– en de renners in de finale twee keer de steile Waseberg voor de voeten krijgen, verwacht Wilfried Peeters opnieuw een groepssprint in de straten van Hamburg. ‘Op de Waseberg zal het peloton wellicht uitgedund worden, maar normaal gezien blijft toch een peloton van een man of veertig over. Zoals dat de vorige jaren al het geval was.'

Quick Step zakt met twee sprinters af naar Duitsland. Thuisrijder Gerard Ciolek, die altijd goed presteert in Hamburg, en Belgisch kampioen Tom Boonen. Die kan, als hij bij de eerste drie finisht, over Nibali en Rodriguez naar de tweede plaats in het World Tour-klassement springen.

‘Tom heeft met de Eneco Tour in de benen de beste papieren,' aldus Peeters. ‘Hij wordt dan ook onze kopman. Maar stel dat er tijdens de wedstrijd iets gebeurt waardoor hij achterop geraakt, kunnen we nog altijd de kaart Ciolek uitspelen. Ik hoop vooral dat we met het team onze derde plaats in het ploegenklassement van de WorldTour verstevigen.'

Boonen zal in de eerste plaats moeten afrekenen met Marcel Kittel, die sterk voor de dag kwam in de Eneco Tour, en André Greipel, met zijn drie ritzeges in de Tour intussen een volksheld in eigen land.