Gevulde aardappel met ei en garnaal

Gevulde aardappel met ei en garnaal

Foto:

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen
4 dikke Charlotte-aardappelen (of andere vastkokende aardappel)
4 eieren
200 g gepelde garnalen
1 eetlepel gehakte sjalotjes
2 eetlepels gehakte groene kruiden (peterselie,kervel, dragon, bieslook en dille)
50 g boter

Voor de saus:
2 eierdooiers
sap van een kwartje citroen
100 g gesmolten boter
0,5 dl room
peper en zout, muskaatnoot en takje dille

Bereidingswijze:

Was en kook de aardappelen in de schil. Snij er een hoedje af en hol ze uit.

Kook de eieren gedurende 3minuten (zacht) en lepel ze uit.

Stoof de sjalotsnippers in de boter en voeg er de aardappelpulp, de eieren, de kruiden, peper, zout en muskaatnoot bij. Prak alles met een vork.

Laat de vulling even rusten en meng er dan drie vierden van de gepelde garnalen bij.

Vul hiermee de aardappelen op.

Maak een emulsiesaus. Klop de eierdooiers met een scheutje water en het citroensap op een vuurtje luchtig op. Voeg er in een straaltje de gesmolten boter bij en werk af met de room. Kruid met peper en zout.

Leg de rest van de garnalen op de aardappel en versier met een stukje dille.

Niet te missen