VOETBALJUPILER PRO LEAGUELOKEREN - KV MECHELEN - Maxime Biset hoopt na de goede prestaties tegen Waasland-Beveren en Club Brugge de lijn door te trekken

Maxime Biset: ‘Nu moet ik bevestigen’

Maxime Biset: ‘Nu moet ik bevestigen’

Maxime Biset (rechts): ‘Het is nu aan mij om te bevestigen.’

Foto: smb

MECHELEN -

In zeven profseizoenen bij KV Mechelen was Maxime Biset zelden onbetwist titularis, maar intussen is hij dé supersub van Malinwa. Door de transfersoap rond Pandza komt de Hemiksemnaar weer aan de oppervlakte. 'Ik wil dit vasthouden', zegt Biset.

Harm Van Veldhoven loofde Maxime Biset na Waasland-Beveren en ook tegen Club Brugge maakte de clubspeler, ondanks de drie tegentreffers, een goede indruk.

‘Toch overheerste toen het wrange gevoel dat we drie tegengoals slikten’, onthoudt Biset een negatieve noot.

‘We hielden de wedstrijd goed op slot, maar door de individuele klasse van Club Brugge konden ze drie keer scoren.’

‘We mogen echter trots zijn dat we drie keer konden terugkomen. Het publiek zal zeker genoten hebben.’

‘Het blijft nog altijd wat sneu dat we tegen Waasland-Beveren twee punten te weinig oogstten. Tegen Club Brugge konden we winnen, maar ook verliezen. Een gelijkspel was zeker billijk. Al bij al mogen we met een vijf op negen niet klagen’, vindt Biset.

Voor Biset zelf is er de jongste weken een en ander veranderd. Door de transfersoap rond Boris Pandza kwam er een plaatsje vrij naast De Witte. Hij kreeg de voorkeur op Kenny Van Hoevelen.

‘Ik ben bewust niet veel met die transfer van Boris bezig geweest’, legt Biset uit. ‘Tegen Waasland-Beveren wist ik pas één dag voor de wedstrijd dat ik zou starten, maar voor de wedstrijd tegen Club Brugge heeft de trainer al snel klare wijn geschonken.’

‘Boris was weer in Mechelen, maar al in het begin van de week heeft hij duidelijkheid geschept.’

Polyvalentie

De Hemiksemnaar bewijst dus alweer zijn nut als back-up. Op het moment van het interview zag het er naar uit dat Pandza alsnog zou vertrekken, maar enkele uren later werd de transfer definitief afgeblazen.

Zo moet Biset weer de concurrentie aangaan met de Bosniër.

‘Het is logisch dat elke positie dubbel bezet is in het profvoetbal. Concurrentie is nodig. Ik ben echter niet van plan om mijn basisplaats zo maar af te staan’, is Biset duidelijk.

In het verleden bewees hij ook al zijn diensten op het middenveld.

‘Tja, die poylvalentie’, lacht Biset. ‘Eerlijk gezegd, denk ik daar niet meer aan. Ik focus me nu op mijn rol centraal in de verdediging. Mijn vorige twee matchen waren goed, nu is het aan mij om te bevestigen.’

Met Lokeren krijgt geel-rood vanavond een grote concurrent voor een plaats in de felbegeerde top zes tegenover zich.

‘Zeer veel ploegen willen Play-off 1 halen, maar wij schreeuwen dat niet van de daken. Het seizoen is nog veel te lang. Laat ons het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is’, besluit Biset.

Corrigeer