Belgische volleybalmannen te sterk voor Griekenland

Belgische volleybalmannen te sterk voor Griekenland

Foto: vdb

De nationale mannenploeg begon uitstekend aan de aanloop naar het EK-kwalificatietornooi in Kortrijk begin september. In de Lange Munte zette het team gisteravond Griekenland vrij gemakkelijk met 3-0 (25-18, 25-17, 25-23) opzij.

Aanvoerder Depestele zette de toon met enkele sterke opslagen. Een sterk Belgisch blok kon alleen maar de voorsprong uitbreiden. Claes bestrafte de Griekse foutjes en uitblinker Bram Van den Dries (foto) legde de eerste setwinst vast.

Nagenoeg hetzelfde scenario in de tweede set met Klinkenberg aan de opslag, waarna Van den Dries en Raymaekers, plus een uitstekende receptie voor het verschil zorgden.

In de derde set hielden de Grieken gelijke tred: 6-7. Maar Verhees en Van de Voorde duwden door naar 10-7. Concentratieverlies noopte coach Baeyens tot een dode tijd. Claes maakte er op de derde matchbal een eind aan.

De nationale vrouwenploeg verloor later op de avond met 1-3 (20-25, 25-22, 18-25, 20-25) van Nederland. Ook vandaag en morgen is er telkens een België-Griekenland en een België-Nederland. De toegang is telkens gratis.

Corrigeer

Uitslagen & standen