Gilbert: 'Ze laten me niet meer rijden zoals vorig jaar'

  Gilbert: 'Ze laten me niet meer rijden zoals vorig jaar'

Foto: Photo News

Naast de tien Belgen in de twee Belgische ploegen (Omega Pharma-Quick.Step en Lotto-Belisol) verschijnen er zaterdag in Pamplona nog negen landgenoten aan de start van de Vuelta.

 Het gaat om Kevin Seeldraeyers (Astana), Johan Vansummeren (Garmin-Sharp), Nico Sijmens (Cofidis), Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM), Jan Bakelants en Maxime Monfort (RadioShack-Nissan-Trek), en Philippe Gilbert, Yannick Eijssen en Klaas Lodewyck (BMC).

De Gendt was al revelatie met ritwinst op de Stelvio en een derde plaats in het eindklassement in de Giro. Ook in Spanje is ritwinst zijn eerste objectief en een mooi eindklassement komt zoals in de Giro vanzelf als hij geen slechte dag kent. Monfort wil na zijn zesde plaats van vorig jaar een nieuwe ereplaats te versieren. Zijn ploegmakker Jan Bakelants wil eindelijk een keer een rit winnen en wil zo hoog mogelijk eindigen nu de ploeg zonder echte kopman start.

Bij BMC tenslotte zijn alle ogen gericht op Philippe Gilbert. 'We gaan ons amuseren met een jonge ploeg waarin een kopman ontbreekt', zegt de man die dit jaar nog niet gewonnen heeft. 'Dat niet winnen is meer de schuld van de andere renners dan van mezelf. Ze laten me niet meer rijden zoals vorig jaar. Maar stress bezorgt me dat niet. De ploeg heeft het volste vertrouwen in mij bewaard. Ze vergeten niet hoe ik in de Tour gewerkt heb voor Evans. Ik probeer in Spanje de nul weg te vegen maar mijn voornaamste zorg is een goede conditie voor het wereldkampioenschap en de Ronde van Lombardije.'

Corrigeer