Oude bekenden en derby's kleuren vierde speeldag in Jupiler Pro League

Oude bekenden en derby's kleuren vierde speeldag in Jupiler Pro League

Adrie Koster keert met Beerschot een eerste keer terug naar het Jan Breydelstadion Foto: BELGA

Na drie speeldagen heeft de Jupiler Pro League met Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem nog drie leiders. De vierde speeldag is echter gekruid met enkele heetgebakerde derby's en bovendien keren enkele bekende gezichten terug naar hun ex-club. Levert dit (opnieuw) enkele verrassingen op?

Zulte Waregem heeft zich na drie speeldagen verrassend tussen Club Brugge en Anderlecht mee op kop genesteld. De derby tegen Kortrijk wordt zo mogelijk dus nóg belangrijker in West-Vlaanderen.

Zowel Anderlecht als Club Brugge krijgen dan weer bekend volk over de vloer. Adrie Koster keert met Beerschot voor het eerst terug naar het Jan Breydelstadion en verkeert in puntennnood. Enzo Scifo deed het dan weer nog niet onaardig met Bergen maar een stuntzege in het Constant Vandenstockstadion zou de seizoenstart nog wat meer kleur geven. Kunnen deze oude bekenden voor een stunt zorgen?

Lokeren en KV Mechelen vechten in een onderling duel uit wie zich in het spoor van deze drie koplopers kan nestelen. Ook Genk en Gent zijn aan hun status verplicht hun wagonnetje aan te haken maar beide ploegen moeten wel buitenshuis op puntenjacht tegen respectievelijk Lierse en Waasland-Beveren, op papier weliswaar twee haalbare kaarten.

OHL en Cercle Brugge ten slotte kunnen zich zaterdag geen puntenverlies veroorloven, willen ze niet van een mislukte seizoenstart spreken.  

Derby in het Zwarte Land

Onder de taalgrens wordt echter maar over één wedstrijd gesproken: de derby tussen Charleroi en Standard van zondagavond. Vorig seizoen bleven de supporters op hun honger zitten maar nu de Zebra's weer in de hoogste klasse acteren, mogen we ons aan een vurige derby verwachten. Vorige keer gooiden Charleroi-supporters nog tennisballen op het veld en kon de degradatie niet worden vermeden. Wat wordt het deze keer?

Corrigeer