Benfica raakt niet verder dan 2-2-gelijkspel tegen concurrent Braga

Stofzuiger Witsel start seizoen met punt

Axel Witsel en Benfica zijn met een valse noot aan het seizoen begonnen. De Rode Duivel kon of mocht in zijn dienende rol te weinig dreigen. Hij speelde defensief een goede wedstrijd, maar kon niet meer dan een punt uit de brand slepen.

Benfica verdiende zeker meer tegen een defensief Braga, maar hoogstaand was het allemaal niet, gisterenavond in Lissabon. De thuisploeg is na de zomerpauze duidelijk nog niet helemaal op toerental, terwijl de bezoekers uit Braga zich vooral beperkten tot verdedigen. Sterspelers als Nico Gaitan en Pablo Aimar zaten op de bank. Axel Witsel daarentegen stond gewoon op het veld. De Rode Duivel was als centrale middenvelder vooral stofzuiger van dienst. Witsel kreeg het leer niet veel, maar wat hij deed, deed hij goed. Aan de bal was hij een rustpunt, defensief was hij een dankbare stoorzender. Toch werd hij te weinig in het vaak slordige spel van zijn medespelers betrokken om een echt grote impact te hebben op de wedstrijd.

Onterecht rood

De gewezen Standard-middenvelder zorgde wel voor het eerste doelgevaar van de wedstrijd, maar zijn schot was te centraal om Braga-doelman Beto te verontrusten. Voorts beperkte de Belg zich vooral tot het balletje afpakken en inleveren. Vlak voor rust zag hij Bruno César de enige grote kans voorlangs schieten. Net na de koffie was het dan toch raak, toen Salvio van dichtbij kon binnenwerken. Nog geen twee minuten later stond het al 1-1 na een wel heel knullige owngoal van Melgarejo. De linksback stond ook aan de basis van de 1-2 door barslecht in te spelen. Mossoro tikte makkelijk binnen.

Witsel en co reageerden vrijwel meteen. Ismaily sloeg een zeker doelpunt uit doel, waarna Douglao ten onrechte rood kreeg. Cardozo zette de strafschop om. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES