Mongoolse medaillewinnaars houden Win For Life over aan Spelen

Mongoolse medaillewinnaars houden Win For Life over aan Spelen

Foto: AP

De Mongoolse atleten die op de Olympische Spelen in Londen een medaille voor hun vaderland veroverden, worden daarvoor beloond met een levenslange maandelijkse bonus. Dat heeft de Mongoolse president Tsakhiagiin Elbegdorj beloofd tijdens de welkomstceremonie naar aanleiding van de terugkeer van de delegatie. Dat meldt de UB Post.

Dat de deelname aan de Spelen de atleten geen windeieren heeft gelegd, blijkt duidelijk uit de bedragen die aan een medaille vasthangen. Zo geeft Olympisch goud recht op een maandelijkse bonus van 4 miljoen tugrik (omgerekend zo'n 2.393 euro), een zilveren plak is 3 miljoen tugrik waard (1.795 euro) en een bronzen medaille 2 miljoen tugrik (1.196 euro).

Elbegdorj feliciteerde de Mongoolse atleten en moedigde hen aan om Mongolië nog meer roem en glorie te bezorgen. Hij beloofde verder onder andere nog te zullen zorgen voor goede trainingsomstandigheden.

Aan de Olympische Spelen namen 29 Mongoolse atleten deel. Ze brachten in totaal 2 zilveren en 3 bronzen medailles mee terug naar Het Land van de Blauwe Hemel.